Essinge IK 1

Referat: IF Brommapojkarna 2 - Essinge IK 1

Vår bästa match för säsongen!

Tänk att tvingas upp tidigt på lördag morgon, när man egentligen vill sova? Undra hur många som tänkte så?

Samling kl. 08:50 på Essinge IP…..och tänk där står/kommer förväntansfulla och laddade tjejer. Här ska det spelas fotboll. Vi åker mot Olovslunds BP i Bromma….. vi ska möta ett av toppen lagen i serien, Brommapojkarna.

11-spelare, gemensam uppvärmning ledd av Tuva-Lisa och Estrid, elegant med en stor del improvisation.

Laguppställning 3-3-2, med vår fantastiska Estrid i mål. Ingfrid vald till lagkapten.

Våra tre fokus områden:
- Väggpassar
- Press- understöd
- 5-sekunders regeln

Avspark
Vi börjar pressa direkt, Essingen visar att vi vill äga bollen. Spelet koncentrerats i början av matchen till mittfältet. BP skickliga med boll och har ett grymt passningsspel, EIK har lika grym vilja och fantastiska brytningar.

Backlinjen är en vägg, och med Estrids fantastiska målvaktspel så flyttar vi upp positionerna. Anfallarna och mittfältet börjar hitta varandra och upplägg efter upplägg hittar fram, förbi BP försvarare, vi pressar.

EIK provar de ena skottet efter det andra, vi går på returer och pressar försvaret och stressar målvakten. Grymt… känns som när vi spelade 7-manna (glädje).

Till sist får vi den där fantastiska bollen och Jossan plöjer förbi deras försvarare och lägger bollen bakom deras målvakt. 0-1 till EIK helt rättvist. JUBEL alla in på planen, kramar, vi firar, HURRA.

Vi fortsätter hela halvleken med ett otroligt självförtroende. Fin-fint väggspel, vi jagar boll och pressar, BP försöker men kommer inte fram, våra backar och mittfällt är där.

Halvtid
Fortsätt spela vårt fina spel. Fortsätt med inläggen och löpbollarna, vi har flow och självförtroende.

Mittfällt och anfallare får alla dela på en avbytare, backarna får dela på en avbytare. Vi byter när vi är trötta, några oftare än andra, alla levererar 100%, härligt att se, som förr.

Spelet fortsätter på lika sätt som 1:a halvlek, men efter ett tag börjar BP lyfta upp spelet och pressa. Estrid storspelar, så säker så trygg, vilken teknik, vilket lugn. Hela laget är helt begeistrade över backlinjen och Estrids sammarbete och målvaktsspel.

Vi fortsätter pressa där vi kan, om möjligt kanske så börjar orken ta ut sin rätt, BP lyfter spelet, våra backar och mittar försvarar. 5 minuter kvar …. innan slutet, hela BP:s anfall och försvarar, försöker göra mål Estrid räddar, backarna, får fungera målvakter, försöker stå i vägen, kalabalik…vart är bollen vad händer…. men efter tredje försöket så letar bollen in i mål. Rättvist…. Nää (opartiskt som jag är) men vilket kämparmål av BP. 1-1 BP-EIK

Luften gick ur EIK, nu gäller det att hålla i det här. Sofia och Robert peppar, glöm inte markeringarna, få upp bollen. Det håller ända in i mål.

1-1 BP-EIK är ett fint resultat! Vilken början på säsongen.
Ingfrid fick det gröna kortet, för hårt men rätvist spel.

Vad var våra styrkor:
Vi höll vårt fokus
+ alla arbetade/gav 100 %, alla offrade sig, vi ställde upp och gav allt på alla positioner, backar, mittfällt och anfall och Estrid vår grymma målvakt, klockren och bidrog till ett lugn och tillit i laget.

Ingen respekt, bara glädje och GIRL POWER från Essingen. Om vi spelar så här kommer vi vinna många matcher framöver. Vi spelade 100 % från avspark till domaren blåste, med bara 2 avbytare, … det osar bragdguld (vem tipsat?)!

BRA JOBBAT EIK F04! NI ÄR BÄST! / Två imponerade och ödmjuka tränare (Sofia och Robert)

….. P.s utklipp från BP referat mot EIK (kanske inte lika objektivt som vårt, men men)……
Det svåraste motståndet denna omgång stod Essinge IK för. Trots stort spelövertag och många skott i trävirket eller strax utanför ville bollen inte in, när sedan ett frenetiskt försvarande Essingen fick in ett kontringsmål såg det ganska mörkt ut. Skulle BP tappa sin serieledning till konkurrenterna. Men till slut fick det fina spelet utdelning och Sara tryckte in ett tjusigt mål när det bara var några minuter kvar. 1-1 blev slutresultatet i den hittills tuffaste sanktanmatchen sedan höstsäsongen drog igång. ……D.s